Wednesday, May 30, 2018

Ratsu


Ratsu (Odrakunn, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Amber ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "amber ale"

Eelmist versiooni Vaskratsu määratles tootja samuti kui "amber ale", kuid tolle kangus oli 6,4%, kirjeldust näeb siit.

Väike lihtne pudel, omapärasel struktuurse tekstuuriga sildil vastav malend. Kreemikas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris tugevalt. Õlle värvus - uduselt vaskpunane. Aroomis pelutab alguses liigne süsihappegaas, kuid siis avaneb stiilile vastav roostekarva veega täidetu rabalaugas.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, karamelline ja hapuka roostese taustaga. Kummalisel kombel hakkab keeleots vaikselt kihelema, ehkki 7% õlle puhul see ei peaks nii tunda olema. Keskmaitse on karameljas ja hapukas, pihlakane ja veidi kadakamarju meenutavalt vaigune. tiba 

Lõppmaitses tugevneb linnaseline pehmus üheskoos tumedate rosinate magususe ja kanarbiku ürdisusega. Huvitaval moel hakkab lonks omandama odraveinilikke mõõtmeid ning suutunnetuse järgi pakuks siia küll praegu paari kraadi järgi suuremat kangust kui sildil kirjas ... ja see on antud hetkel öeldud kiitusena! Järelmekk võtab külge leivase hapuka noodikese ... ning paraku on sellel ka pärmine toorus sees.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga kahetine rüübe. Ühest küljest on selles rüüpel sügavust ja väge, mille järgi võiks isegi "über" sildi külge kleepida. Teisalt on aga aga ka selles klaasitäies toorepoolset pärmist jälge nagu ülejäänud tegudel, viimatisest kolmikust on see aga nii ehk naa meeldivaim tegelane.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment