Monday, May 28, 2018

Moodne Klassika - Pilsner


Moodne Klassika - Pilsner (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener" ja hinnang 38 punkti

Tootjainfo: "Väike must kleit ei ole väike must kleit, kui teda katavad polkatäpid. Samamoodi ei saa tume ülikond olla roheline. Aga klassikaline ei tähenda isikupäratut. Klassikalise rõiva kandja jääb silma oma enesekindla naeratuse, meeldiva käitumise ja aruka jutuga. Pilsner on klassika. Pilsner ei saa olla kange või humalane või merevaigukarva. Pilsner peab olema meeldivalt mõrkjas helekollane karastav õlu. Võrgutavaks naeratuseks sobib pigem aimatav kui tuntav valge veini noot, mille annab sellele pilsnerile Hallertau Blanc humal."

Väike lihtne pudel, sildil härrasmees ja härraskoer. Valge vaht täidab pool klaasi, püsides üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom - no puhas klassika tõesti: magusapoolne linnas ja mõrkjas humal. Väike hapukas-vürtsikas noodike täiendab seda lihtsat aluspõhja kenasti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, biskviidise ja veidi üleküpsetatud sepikut meenutava põhjaga. Lõppmaitse mängib mõnusa hapuka, tikreid ja valgeid viinamarju esilemanava noodiga. Järelmekk näitab korraks vürtsikat palet, siis jääb aga mõrkja värskusega päris kenasti kestma.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Hea taseme rüübe. Masstoodetud suguvendadest grammi huvitavam. Sobilik täiendus lõunalauale.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment