Sunday, May 20, 2018

Külvipäev

Külvipäev (Pöide, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: rukki laager

Tootjainfot pole, tegu on pilootpruuliga

Väike lihtne pudel, pruulikojale omaselt viltu peale kleebitud silt. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakas-oranž. Laagerõlle hapukas aroom on juba eemalt tunda, lähenedes lisandub siia meeldiv ja värske leivane kõrvaltoon.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas ning karamelline. Keskmaitses on tugevalt leivane ... selline peenleiva ja terasepiku vahepealne. Lõppmaitses täidab suud tihkelt pähkline, röstine ja karamelline mekk, mis paitab suulage pehmelt ja siidiselt ning kõditab keelekülgi vähese vürtsikusega. Järelmekk mängib korraks pähklise buketi mõrkjama otsaga, kuid siis tuleb tagasi laagerõllede kerge ja värske hapuka põhioleku juurde.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Vähemalt praeguses värskuseastmes on see parim rukkilaager, mis vana Gambrinusel meelde tuleb. Oh suudaks seda vaid samal tasemel suurema partiina turule tuua!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment