Saturday, May 12, 2018

Funktown IPA Rhubarb


Funktown IPA Rhubarb (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, tehniline silt. Valge vahukiht täidab kolmandiku klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus -- häguselt tuhmkollane. 

Aroom on mõnusalt kahekihiline. Esmalt hoovab siit tõepoolest ehedat noort rabarberit otse lõikelaualt, hiljem hakkab aga selle alt välja kooruma farmhousilikke kergelt sõnnikuseid noote, sinna lisaks saisonilikke vürtsikaid-magusaid sädemeid. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - no selge sula rabarber, sihuke noor ja mahlane, mida nii kohe tahakski suhkrutoosi torgata ja seejärel järada nagu lapsepõlves. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, aroonialaadselt pisut parkivaks. Järelmekk lisab selle mõrkja karguse sisse huvitavalt maasikalaadse magusa muheduse.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse buketiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Eheda rabarberi pudelissepaneku eest võiks rohkemgi kiita, kuid ... IPA koha pealt tekib küsimusi. Farmhouse IPA on aga selline lustlik stiil, et ega ei oskagi nagu vaielda. Falafelikest näksiks siia kõrvale vürtsikama hummusega.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment