Thursday, May 31, 2018

Kirsid


Kirsid (MÕRO, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,9 %vol. Liigimääratlus: cherry stout

Tootjainfo: "vesi (Tallinn, Nõmme), odralinnased, humalad (Magnum, East Kent Goldings), kirsid, pärm Mangrove Jack - Liberty Bell Ale M36"

Väike lihtne pude, tehniline sildike. Tänu tootja hoiatusele ja pikaldasele dekarboniseerimisele õnnestus vältida purskkaevu ning vaht püsis mõõdukal sentimeetrisel tasemel. Õlle värvus - tuhmilt punakasmust. Aroomis leiduvad kenas tasakaalus jõuline mõrkjas röst ja hapukas-magus kirss.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja tuhmilt hapukas. Keskmaitses ... ooo kui mõnna ... kõige ehedam kirsimekk! Jeerum, poleks oodanud, et stoudi sees saab seda kuiva, kuid siiski mahlast hapukat nooti nii puhtana esile tuua!

Lõppmaitse muutub magusamaks, kirsid omandavad suisa kuivatatud kirsside intensiivsuse, sellele lisandub linnaseline ja veidi biskviitne magus pehmus. Järelmekk naaseb seniselt mulksuvalt mahlasuselt kuivema ja mõrkjama rösti manu, lisandub ka mõnus vürtsikas, nelgine soojus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! See, kui kenasti on pruulmeistril kokku panna stout ja kirss, väärib vägagi kiitmist!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment