Wednesday, May 2, 2018

Vanir

Vanir (Munga, Eesti) pdl 0,375 l. alc 12,6 %vol. Liigimääratlus: mõdu

Tootjainfo: "Sidruni ja basiiliku mõdu"

Vahva kujuga pudel, tehniline sildike. Vahtu pole. Joogi värvus - ebamaistelt kumavalt kahkjas-valkjas-kollakas.

Aroom. Oi. Basiilik. Värske päikesesoe basiilikupuhmas otse sinu näos. Sidrun ... või sidrunhein pigem ... annab sellele aromaatsele küllusele värskust ja tulemus on selline, et suvi täidab toa ja silmad lähevad suuuuuurest ja kestvast sissehingamisest uduseks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõjusalt hapukas-vürtsikas, keeleotsa näksiv ja karge nagu suvehommik äärelinna hoovimurul, kus ilupõõsad vahelduvad ürtidega ja kass silitab sabaga su sääremarju.

Keskmaitse. Basiilikul PEAVAD olema mingid narkootilised omadused. See pildijada, mis läbi pea ja selja-aju libiseb, pole loomulik. No ei saa varakevadisse jahedasse tuppa hiilida küüslaugupealsed ja maasikataimed, väikesed rohelised marjamummud ja algava suve ootustest rüselev meeleseisund.

Lõppmaitse pargib keelt ja ... ohhhh taevas ... no öelge, öelge ometi, mismoodi saab keelele tulla keeduvorsti mälestus? Selline varahommikune vorstivõileibade vaagen, kus igal roosal vorstilatakal on peal basiilikuleheke, kurgiviil ja väike tilgake isetehtud majoneesi!

Järelmekk. Lilled ja liblikad. Nii pidi vist algama sissejuhatus seksuaal-kasvatusse? Pähetikkuva ja kõrvust-voolava suvehaku puhul tasub need tõed ilmselt üle käia küll. Ega iial ei tea, millal võid mustsõstrapõõsaste vahel maanduda, külje all vesimünt ja pea kohal õunapuuõied. Kuuled seda linnuvidinat? Novat, nemad teevad seda ka! Laulavad ja rõõmustavad, mis sa mõtlesid?

Ebaloomulikult elurõõmus, naudingu-pungakesi pakatamapanev, silmikissitav ja päikessevaatav rüübe. Kokkuvõtet ei tule, aga ega see pole õlu kah! Aga rahulolu, vata see tuleb küll :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment