Sunday, May 6, 2018

I Am What I Am


I Am What I Am (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 20,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Belgian Golden Very Strong Ale"

Väike lihtne pudel, erakordselt eriline sildikujundus. Pealaest-jalatallani silti on Lehe küll ka varem kasutanud, kuid see siin on ... noh ütleme et tasub silmitsemist. Kui teaks veel kas kogu sellel sümbolirägastikul on ka mingi lugu rääkida ... või on nii nagu ikka? :)

Vahtu sisuliselt pole. No kesse seda ikka saab pahaks panna. Kahekümnekraadisel joogil. Kahekümnesel, Karl! Õlle värvus - konjakikarva.

Aroom. Konjak. Või olgu, brändi. Viinamarjapuskar noh. Aga üldse mitte terav-torkiv, vaid selline meeldiv, magus ja meelitav. Ja alkoholine. No kuhu sa selle kakskümmend kraadi ikka peidad. Kaks. Kümmend. Karl!!!

Esmamekk. Tihe. Magus. Kange. Konjak. Konjaksi-liksi-napsi. Juba esmamekk on purjus. Torkiv, rosinane, kardemonine, kleepjas, kreegine. 

Keskmaitse. Brändi. Viinamarjasiirup. Kõrvetav. Kuumutav. Saunatav. Kõrvetav sõnast kõrb. Kuiv. Kleepjas. Kõrbes brändit juua?

Lõppmaitse. Purjus. Kaamel. Mis saaks, kui kaamlile brändit joota? Ja viigimarju peale sööta? Kas kaamel oleks õnnelik? Gambrinus on. Gambrinus pole kaamel.

Järelmekk. Kõrbekahi. Kõrbe-tulekahi. Mis kurat seal kõrbes põleda on? Kaamelisõnnik? Ei, seda siin pole. Kuid purjus viigimarjad on. Viigimarja-balsamico.

Tektooniline. Anti-arhetüüpne. Huvitav, kas belglased teavad, et nende nime alla sellllist jooki peidetakse? Linnasebrändi peaks olema selle nimi. Või noh olgu, linnaseliköör. Ehkki tuleb tunnistada, et belgiapärasus on siin õlles VÄGA olemas. Väga belgia ja väga purjus. Vana Gambrinus võib küll olla kaamel, kuid selle pudeli ärajoomisega on raskusi. Meeldivaid raskusi. Lehe rahvas, minge te kah ... kõrbesse! Aga ärge kauaks jääge, sest teiesuguseid nupustnikastanuid on meil siin kohapeal vaja!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment