Thursday, May 10, 2018

Applehoff


Applehoff (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "A sour-sweet light beer with apples and cinnamon."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt on seekord... noma'itea ... silmikriipivalt vale värvivalikuga. Valge pöidlajämedune vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämusel kollane.

Aroom on samumeie kui nummi! Kaneel. Suhkur kaneeliga. Kaneeli ja suhkru segu ahjuõunal ... või õigemini õunakoogil!

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas ning tuntavalt kaneeline. Keskmaitse ... oiiiii ... kaneelikrõbuskid! Kaneelisaiakesed õunakeedisega. Plaadikook õunte ja kaneeliga. Nämmmmm!

Lõppmaitse tõmbab senise magus-hapu pildi veidi mõrkjamaks, mis on väga hea, sest tasakaalustab seda ahjuõuna-pillerkaart. Järelmekk aga nihkub samale lainele tagasi, lisades suuuure kamalutäie kuldseid rosinaid ja veidi ka nelki. 

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! See jook jääb ilma igasuguse kahtluseta meelde, sellist kaneeliküllust kohtab väga harva ... ja pealegi on see suurepäraselt tasakaalus klaasitäis. Kui teie lapsepõlvemälestuste hulka kuulub vanaema kaneeline õunakook, siis tere tulemast tagasi lapsepõlve!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment