Sunday, May 27, 2018

Eksperimentaal XI - Plaadimeri


Eksperimentaal XI - Plaadimeri (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tomato gose."

Väike ravimipudel, eksperimentaal-seeriale omane tuukriga silt. Vähene valge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - vähese hõljumiga kuldne. Aroomuse on magusakas-soolakas, meenutades värskelt küpsetatud soolaküpsiseid ja seemnesepikut.

Esmamekk on keskmise kehaga ja arvestatavalt soolakas! Keskmaitse on mõnnnalt soolakas-hapukas, tomati happeline olek on üsna kenasti tunda. Lõppmaitses ilmub soolakas-hapuka peatooni taha veidi mõrkjust ning ka valge pipra taolist vürtsikust. Järelmekk on soolane, mõrkjas, hapukas ja vürtsikas, karge ja jõuline, iseloomukas ja ülbevõitu, teatades et vat sihuke ma olen, meeldib teile või ei meeldi. Vanale Gambrinusele väga meeldib!

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, soolakas-hapukas-soolakas-mõrkjas-soolakas-vürtsikas-hapukas-soolaka buketiga ÜÜÜÜBERTASANDI RÜÜBE! Need neli Ü'd tulid selle hooletu julguse eest soolaga ümber käimisel. Lõpuks ometi säherdune gose, kus ei pea soola noaotsaga taga ajama nigu narr. Vana Gambrinus kaalus korraks ka "mega" laualekäimist, kuid kuna tomat jäi veidi varjule, siis jääb siiski niimoodi, kuigi see on üks väga mega-moodi über :)
---
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Just degusteerimisel. See on tõesti hea ja omapärane.... Mina tunnen soolakat tomatit vägagi ja see on väga mõnus... Justkui rüüpaks marineeritud tomatite marinaadi kergelt raskel hommikul...

    ReplyDelete