Tuesday, May 22, 2018

Cucumber Batch


Cucumber Batch (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Cucumber and lemon gose."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tüüpsilt seekord helerohelisel põhjal. Erkvalge pöidlapaksune vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Aroom - kirkalt helekollane. Aroom on mõnusalt kargelt soolane ja leebe magusa fooniga.

Esmamekk on kerge kehaga ja soolakas-hapukas. Keskmaitses tuleb esile sidrunikoore õli .... mis meenutab väga sidrunheina ja veidi ka koriandrit. 

Lõppmaitse ... jestas, laspepõlveaegne kurgi-näovesi tuleb meelde :) Aga ka kurk - selline värske-värske-värske soolakurk, mis on alles marinaadi visatud ja napilt kerge maitsekese juurde võtnud. Järelmekk on huvitavalt kihisev-vürtsika olekuga, mis miskipärast viskab maitsemeele kuhugi düšesi kanti, ainult et soolase düšessi poole ... ooooo - keegi võiks pirniga gose teha!

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, soolakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-soolakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Sihuke mõnus väikene kiiksuõlu, millega korralikke inimesi narrida :) Aga jah - keegi võiks ikkagi pirniga gose teha!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment