Tuesday, May 8, 2018

Ale Lang Syne


Ale Lang Syne (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,9 %vol. Liigimääratlus: "šoti ale"

Tootjainfo: "Vesi, odra, suitsu- ja röstlinnased, koriander, East Kents Goldings humalad, pärm"

Väike lihtne pudel, sildil torupill. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroom on meeldivalt mõrkjas-magusakas, karamelline ja ürdine, vähese suitsuse puudutusega.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, keeleotsa mõnusalt kõditav ja õrnalt suitsune. Keskmaitse muutub tummisemaks, suitsune element võtab julgema asendi sisse, laotades samal ajal üle keele karamellise ja koorevenise taolise pehme vaiba. 

Lõppmaitse soendab keelekülgi nagu soe ruuduline pleed talveõhtul ja toob sulle ette pähkli ja datlivaagna, peoga rosinaid ja pakub klaasikese suitsust šoti viskit kosutuseks peale pikka teekonda kõrvalmajast vana vimmamehe ja ühtlasi parima naabri juurde. No on üks puuslik küll ... aga kus sa siin leiad teise kaardimängu kaaslase kesest kanarbikunõmmesid. 

Järelmekk on puidune ja punane just täpselt nagu kogu see kabinet, milles te istet võtsite. Ja peale teist klaasitäit ning poolt tundi vestlust oled sa valmis tunnistama, et too bakenbardidega ja tahumatute näojoontega naabrimees on tegelikult päris lahe kuju, mis sest et ... aga las see jääb järgmise päevani, eks ole. Täna on meil siin veidi suitsu sisse ajava kamina ees paganama hea istuda.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Šoti eilide klassika, soorituse eest kõrged stiilipunktid ... noh ja üleüldse üks mõnusaim klaasitäis. Ei tea, kui korraldaks siia juurde juustufondüü?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment