Tuesday, May 29, 2018

Wambola


Wambola (Pump, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dunkler Bock" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Triple maibock"

Kas ainult minul tekib peas tajuhäire, lugedes kõrvuti neid liigimääratlusi?

Väike lihtne pudel, sildil on pildi ja mõegaga Wambola :) Sentimeetrine kollakas vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - õrna vinega kuldpunane. Aroom on magusakas, linnaseline, õhkõrnalt pähkline ja alkoholine.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja tihkelt magusakas, mõrkja kõrvaltooniga ja keeleotsa alkoholiselt näksiv. Keskmaitse on karamelline, lausa karamelli-siirupine, pähkline ja leivane. 

Lõppmaitse meenutab veidi iiriskommi ning pihlakaveini, nätskelt magusakas-mõrkjas, venivalt karameljas ja korralikult keelekülgi kuumutav. Järelmaitse kaldub pähklilikööri kanti, kuid sellesse on ka pähklikoori pudenenud, nii et veidi ülemäära puidune, mõrkjas ja tuhm on see. Suuõõs õhkab tublisti veel minuteid ja minuteid hiljem.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Mnjah, kui poleks pilootpruuli mekkinud ja tollest siirast vaimustust tundnud, siis kiidaks ehk rohkem, aga praegune versioon jääb tiba tuhmiks ja veidi liiga tajutavalt alkoholiseks. Mine tea, ehk nii poole aasta või aasta pärast lööks siinkohal juba nurru.
--
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment