Tuesday, May 8, 2018

Karksi Punane Papp


Karksi Punane Papp (A. Le Coq, Eesti). pdl 0,5l. alc 5,0%. Ratebeeri liigimääratlus: "Irish Ale" ja hinnang 14 punkti

Tootjainfo: "Palu papp appi!
700 aastat tagasi oli see Viljandi frantsisklaste kloostris tavaline nõuanne, kui taheti pruulida midagi erilist. Kohalikul papil oli heast elust punav nägu ja õllepruulimisel ta risti ette ei löönud - punane ale-tüüpi õlu oleks täpselt tema maitsele olnud."

Keskmist kasvu pudel, punasel sildil mungarüüs ja õllekannuga tegelane. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on laagerõllele omaselt linnaseline ja hapukas, aga mõnusa karamellise kõrvaltooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks, aga lisab ka karamellist sügavust. Lõppmaitses lisandub tuhmi heinast mõrkjat nooti ja ka kerget röstpähklist magusat. Järelmekk hakkab keele keskosas üllatavalt vürtsikalt õhkama ja karamelline magusakas toon püsib keelepäral päris jupp aega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga HEA taseme rüübe! Kas ta nüüd irish ale on, selles julgeb vana Gambrinus nüüd küll kahelda, kuid meeldiv on see klaasitäis igatahes, 14 punkti tasemele hindamine on hetkel põhjendamatu jonn suurtootja vastu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment