Saturday, May 26, 2018

Three Pleasures: Whiskey


Three Pleasures: Whiskey (Lehe / Cool Head, Eesti / Soome) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain" ja koondhinne pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Rye doppelbock aged in rye barrels"

Väike lihtne pudel, sildil ... eee ... tšello? Kollane vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kaua, jättes mõnel määral ka vahujälge klaasiseinteni. Õlle värvus - kirkalt tume ja sügav punakaspruun. Aroomis seguneb pehmus ja alkohol, viski on üsna tunda, rukkiviskit ei oska paraku ära tunda kuna puudub kogemus.

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magusakas, liköörine ja leivane. Keskmaitses on hunnik rosinaid ... ja midagi uskumatult tuttavat lapsepõvest ... kas see võis olla mingi rukkine magustoit, kuigi ei meenu küll midagi sellist ... või siis karamell-kissell? Jaaaa! Karamell-kissell pohlamoosiga!

Lõppmaitses leidub vaniljet ja ümarat õhtust päikesepaistet ... sellist mis enam ei kõrveta, vaid mõnusalt hellitab meretuules jahtuvat ihu. Istud sa sedasi rannaäärsel pingil, nööbid eest valla, kuulad mere ja möödaminevate kontsade hääli, sulged silmad ja leiad et elu on üks imeliselt kirju ja sigalahe asi. 

Järelmekk paneb heldima. Vaat seekord on saavutatud hea tasakaal algmaterjali ja ekstra vahel. Rukkiboki leivasus ning viskivaadi ümarus koos viskise nipsutusega - kõik kenasti olemas. Ja kajakas ning tuulekohin mäniladvus ja puha. Ning isegi rannakohvikus ülevoolavaks muutuv melu ei häiri, vaid sobitub kenasti helipilti. Lähema poole tunni jooksul sa siit pingilt ei liigu.

Raske ja ilus. Sametine ja ilus. Megailus. Selle kolmiku: leib, kohvi ja viski parim isend. Kui vana Gamrbinus oleks rukkiviskiga tuttav, siis oskaks ilmselt täpsemalt nüansse paika panna, kuid ka võhikuna võib öelda - see jook on umbehästi tasakaalus sisu ja vormi mõttes.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment