Monday, May 7, 2018

Sigtuna Kuldsed Väravad




Sigtuna Kuldsed Väravad (Lehe, Eesti) vaat. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Traditional Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Ancient Estonian stone beer with healing herbs." Soovitan siia juurde kindlasti vaadata ka videot õlle tegemisloost.

Sentimeetrine valge vahukiht püsib päris kaua. Õlle värvus - uduselt tuhmkuldne. 

Aroom ... uhhh ... MAGUS! Magus ja ürdine ja magus ja karamelline. No nagu kogu luhaheinamaa oleks maha niidetud ja kokku kuhjatud ja sina aeled selles teist päeva närbuvas kuhjas. Angervaksa on siin terve tonn. Või kaks. Angervaks! (röögatada rokkival-möriseval viikingimoel)

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitses uputab keele üle see raudkivi-keedust tulenev tihke karamell, linnased on endast välja andnud kõik ja siis veel veidi! Heinapebrevann. Kanarbikumesi. Võilillevein.

Lõppmaitses hakkab angervaksa kuhjatiste alt välja ajama kadakas. Karamelliseerunud kadakas! Kadakamett on keegi kohanud? See siin klaasis on kadakamesi, ma ütlen teile!

Järelmekk. Hmmmm ... teadmise kohaselt uhati siia ka ropult koirohtu, et magusa üleküllust taltsutada. No vist nagu oleks nüüd see koirohi keelel? Kuigi kui öeldaks "kanarbik" siis oleks rohkem nõus. Pärnaõie-kanarbiku-mesi ja kadakamarja tinktuur.

Räme ülevõllikas. Väga veider ürdijook. Aga peale sellist mesist ja kanget jooma-aega võisid Sigtuna väravad möödaminnes näppu jääda küll. Asi see siis ära pole, külatäiele viikingitele tappa anda ja siis korralikud väravad kaasa asida ... majapidamises kuluvad siuksed ära ikka!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment