Monday, May 7, 2018

Kevad

Kevad (Krabi, Eesti) pdl 0,5 l. alc 4,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel ei tootjat, saati siis toodet

Tootjainfo: "Nisu-IPA". Mittekirjasoleva lisainfona on teada, et tegu on Mulgi pruulikojas tehtud mustlaspruuliga.

Keskmist kasvu pudel, helesinisel sildil kuldsed ... varesed? Valge vaht täidab enamiku klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - uduvinega kollane. Aroom on kargelt ja mõrkjalt värske, meenutades varakevadist muru, selle taga on leebelt tunda nisu pehmust.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse tõmbab alguses hapukamaks ja puuviljaseks, siis aga naaseb mõrkjasse murulikku kanti. Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, ilmneb õrn vihje nisuõllele omasele banaanile. Järelmekk käib korraks üle keelepära vürtsika puhanguga, seejärel aga jätab endast mõrkja kauakestva mälestuse.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka-vürtsika buketiga hea taseme rüübe. Torisema paneb see, et stiiliks on kirjutatud IPA, kuigi äärmisel juhul kvalifitseeruks see ehk session IPA tasemele. Oleks kirjas "hoppy wheat ale" oleks kõik omal kohal ja kiituski kergem tulema. Praegu on tegu ühest küljest ülemäära turvalise turule-tulekuga - IPA on kõikide alustajate meelest see õige ... paraku on sellega keeruline end meelde jätta. Teisest küljest on nisu-IPA harvaesinev alaliik ning sellena tal mingi turunišš isegi leidub.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment