Wednesday, May 30, 2018

Ettur (2018)


Ettur (Odrakunn, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Golden Ale/Blond Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "pale ale"

Eelmist versiooni määratles tootja kui "blond ale" ja kangus oli 6,0%, tolle kirjeldust näeb siit.

Väike lihtne pudel, omapärasel struktuurse tekstuuriga sildil vastav malend. Kollaka varjundiga sõrmepaksune vaht on kenasti püsiv ja haagib end ka üsna söakalt klaasiseintele. Õlle värvus - pronksjalt kuldne. Aroom on leebelt karameljas, vähese metalse kõrvaltooniga. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on magusakas, linnaseline ja karamelline, vähene vaskne või õunane noot lipsab ka siit läbi. Lõppmaitse muutub hapukamaks, marjasemaks, meenutades veidi külmanäpistatud pihlakaid. Järelmekis kerkib esile pisut mudrusevõitu pärmine noodike, kuid üldine karameljas ja tiba pähkline olek mõnusa kuivapoolse vürtsika surinaga on siiski meeldiv.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. "Pale ale" stiilist astub küll pigem mööda, sobides ehk kenamini "amber ale" alla, kuid kena joogike siiski. Tiba häirib õrn pärmine noot, kuid see võib olla kulleri poolt liigse rappumise probleem
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment