Friday, December 22, 2023

Anderson's / Horizont - Palomascope

Palomascope (Anderson's / Horizont, Eesti Ungari) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - Strong" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Lager - Mexican" ja hinnang 3,39.

Tootjainfo: "Collaboration with Horizont Brewery. Imperial Mexican Lager with Grapefruit and Lime zest, salt and tequila soaked oak chips"

Väike purk, sildikujunduses on vist mh mängus soolakristallid? Valge vaht täidab pool klaasist, vajub küll hõredaks, kuid püsib kenakesti, haakudes kaunilt ka klaasiseintele. Õlle värvus - mudruselt oranž. Aroomis katab laimi vaimustavalt värske magus-mõrkjas vaip kõik muud vaibaalused tegelased.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapukas ning veidi keeleotsa kallal nurklev. Keskmaitse muutub matsakamaks, greibisemaks ja apelsinitarretisele sarnasevaks. Lõppmaitses - soola ja magusa imeliselt ilus tasakaal, greibidžmm ja värskelt riivitud laimikoore mõrkjas eeterlikkus. Järelmekk - mõru-magus jämedalt matsuv maitsepall koos elegantse soolase lisandusega, mis kõik kokku põrgatavad keelt ja meelt sellise entusiasmi ja kergusega, et vägisi kipub minema tuhmiks alkoholi-hoiatus ... ehk siis keha tunneb, aga keel eelteavitust sellest ei anna!

FRIIGIKAS. Ilmatumalt meeldiv friigikas. Maitsepedaalid läbi põranda, kaitseriivid maha võetud, võimsalt ja võrgutavalt uutele lonksudele kutsuv, kõigist stiilidest mööda vaatav - ja seejuures hirmustore ja veidike ka hirmuskole, sest kui sa mõtled et mis võib nüüüüüüd juhtuma hakata ...
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment