Sunday, December 10, 2023

Anderson's - I Dont Give A Sip

I Dont Give A Sip (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,1 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Pumpkin / Yam Beer" ja hinnang 3,35.

Tootjainfo: "Inspired by pumpkin spice latte. Brewed with pumpkin, roasted malts, cold brewed coffee, lactose and spices."

Väike purk, sildil lisaks tunnust-tilgale ka päris äratuntav kõrvits :) Purgi avamisel ludiseb klaasi midagi üsna tihket, millel moodustuv sentimeetrine vahukiht kaob kiirelt. Joogi värvus - mudamäärdunult pruun.

Aroom ... njaaaa, ühe kõrvitsaõlle lõhna sellisena ette ei kujutaks, aga kohvi on süll küll, siis veel rösti ja üsna teravat vürtsi, milles esikohal näib olevat muskaat koos nelgiga.

Esmamekk on tihke ja sametine ning tugevalt magus. Keskmaitse - kõrbenud ja vürtsikas, mehune ja magus-mõru. Lõppmaitse - hapukas kovimehu kaneeli, nelgi ja vürtspipraga? Järelmekk - magus ja veidi ploomine, mustapipraõhetusega ja rosepipra lisandiga kohvimehu?

FRIIGIKAS. Kõrvitsamehu on olnud vana Gambrinuse lemmik lapsepõlvest saadik, sestap oskab ta seda ka ära tunda. Kohvi on kasvanud möödapääsmatuks tarbejoogiks aja jooksul, sestap on ka see ju täiesti selge. Vürtsid kui sellised teevad enamasti meele ainult heaks. Kõik see kokku aga: mõttetuim õlu on see, mis jätab ükskõikseks; see jook ei jätta üleüldse mitte ükskõikseks. Seega - tore ju!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment