Friday, December 1, 2023

Tsypa - Квасне на Яфині

Квасне на Яфині (Ципа, Ukraina) pdl 0,33 l. alc 4,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored / Catharina Sour" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja 3,87 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Light sour wheat beer according to a traditional recipe with the addition of Carpathian yafins" kusjuures see viimane sõna tähendab tegelikult mustikaid.

Väike lihtne pudel, sildil koledalt joonistatud mägilane. Roosa vaht tungib liiga hoogsalt pudelist välja, täidab ka klaasis enamiku, kuid hõreneb ja kaob siis. Õlle värvus - mudruselt tumeroosa. Aroom on hapukas-magus ja keefirine.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse - hapu ja kuiv, veidi keelekülgi parkiv. Lõppmaitse - hapu, mõrkjas ja vesine ning kuiv. Järelmekk - magusakas-hapu, parkiv, kuiv ja aroonialik.

Väga kerge kehaga, ülekarboniseerunud ja kontkuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-hapu buketiga OK taseme rüübe. Joogina OK, kuid mustikat pole ära tunda ning pole üldse kindel, kas see hapu on nüüd ikka planeeritud berliineri oma või juba mingi täiendava käärimise tulemus
---
ei ole saadaval
---
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment