Friday, December 22, 2023

To Øl - New Moon

New Moon (To Øl, Taani). prk 0,44 l. alc. 5,5 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - American" ja 3,51 punkti.

Tootjainfo: "This porter is loaded with dark roasted and crystal malts to give a delicious flavor and crisp yet full bodied mouthfeel. (It might surprise you with a full body given the lower ABV.) It still has moderate residual sweetness and light bitterness to make for a highly drinkable beer."

Keskmist kasvu purk, loppis-täpiline kujundus. Pruunakas vaht täidab pool klaasi ja vaatamata hõredusele püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirka tumepunase servaga mustjaspunane. Aroom on leebelt kõrbenud stritslipõhja meenutusega, magus ja tuhane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-röstine. Keskmaitse - mõrkjas-hapukas, tuhane, kõrbenud ja õrnalt kakaone. Lõppmaitse - magusakas, kõrbemaläinud rosinate ja pähklite meenutusega. Järelmekk - magus-hapu, kaneeline, rosinane ja kuivatatud ploomide ning pirnide segune, mis on kuuma kuiva pliidiraua peal veidi kärssamiseni kuivada lastud.

Keskmisest õõõõõkvapisut raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA TASEME rüübe. Briti porteri tiba mõrkjam ja kehakam versioon, mistap "american porter" on tipp-topp määratlus
---
pisut saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment