Tuesday, December 12, 2023

A Le Coq - Winter Stout

Winter Stout (A. Le Coq, Eesti). prk 0,5 l. alc 6,6 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Stout - Other" ja hinnang 3,09 punkti.

Tootjainfo: "Rikkaliku maitsega tume talvine eripruul
Le Coq Winter Stout on tume pinnakääritusega õlu, mille tummises ja rikkalikus maitses on tunda pistaatsiapähklit. Kergelt magusat maitsenüanssi lisab õllele Madagaskari vanilli ekstrakt. Kuna stout muutub ajaga paremaks, võib selle aastakäigu pudeli kolmeks aastaks ootele jätta ja alles siis nautida.
IBU 17"

Lihtne keskmist kasvu pudel, mida väärindab foolimukaelus. Sildikujundus -stiilselt lihtne. Vähene pruun vaht kaob tõtlikult. Õlle värvus - kirkalt tumesügavpunane. Aroom on magus, melassi, muskaatpähkli ja vanilli toonidega.

Esmamekk on üllatavalt kerge kehaga ja magus-hapu. Keskmaitse - hapu, odavama otsa vaniljeekstraktiga maitsestatud kalja meenutav. Lõppmekk - kentsakas magushapu segu koolajoogist ja kaljast. Järelmekk - suhteliselt lahja joogi kohta üllatavalt torkiv alkohol.

Unterbier. Noh olgu, kui võtta lihtsalt ilma ühegi eelduseta kui jook üks tükk, siis on ta ükskord joodav ja imekspandav, et misasi see siin klaasis nüüd on? Aga ta ei vast ühestki küljest mõistele "stout" (noh kui tume vedelik välja jätta) ja eriti veel "winter stout". Klounilik wannabe-glögilik segu koolajoogist, kaljast, vürtsiekstraktidest ja mingist odavast alkoholist.
---
ei ole ja ei tule kunagi Gambrinusesse
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment