Sunday, December 10, 2023

Pühaste - Maramara

Maramara (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - Imperial / Double New England / Hazy" ja hinnang 3,96 punkti

Toojainfo: "Hazy Double IPA brewed with hand-selected Riwaka and Nelson Sauvin hops from Freestyle farm, NZ"

Väike purk, sildil ... eee ... muinastuli? Valge vaht täidab ligi pool klaasi, püsides üsna tublisti. Õlle värvus - mudruselt tumekollane.

Aroom - urjuhhhhhh - see on võimas ja veidi vänge ja üsna raskelt kaardistatav. Võibolla kalganijuur, nõgesevarred ja raudrohuõisikud? Igatahes selline ... nuuh kuidas öeldagi, maavägine ja ürdine ja üleüldse nõiduslik.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-mehune-mõrune-mehine. Keskmaitse - magus, oi kui magus, aga seda koos vänge-vägeva-himura mõru ja vürtsika ürdisusega. Lõppmaitse - satulinejutt kui magus, tajuväänav, kunksmoorilik, nõiarohte tulvil pööning ja vanaema ravimikapp. Järelmekk - huvitav, kas nii võiks lõhnata ja maitsta Višnevki salv? Või mineraalne mootoriõli? Biodiisel?

ÜLEVÕLLIFRIIGIKAS. Kas see on veenev topeltIPAna? Jaaaaamuidugi! Aga mis kuramuse nõiarohtu on siin humala asemel kasutatud?
----
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment