Tuesday, December 26, 2023

Funky Fluid - Gelato d'Oro

Gelato d'Oro (Funky Fluid, Poola) prk 0,5 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Smoothie / Pastry" ja 4,02 punkti.

Tootjainfo: "Sweet and sour beer inspired by Italian ice cream with a huge amount of real fruit. This time, next to juicy mango, we used goldenberry for the first time"

Keskmist kasvu purk, sildikujunduses lubatud füüsalid. Kollane vaht täidab pool klaasi ja püsib vaatamata kohisemisele mõndagi aega. Õlle värvus - plödiselt plägakollane. Magus-hapukas lõhnas on kenasti tunda nii mango kui füüsali komponenti.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tummiselt magus-hapu. Keskmaitse - meenutab kõrvitsa-ploomi mehu, ainult et tänu füüsalile on happelisem. Lõppmaitse muutub veidi vesisemaks, aga ka mahlasemaks ning hakkab oma happesusega keelekülgi parkima. Järelmekk - kuiv, parkiv, sõstrane, happeline ja samas lausa ülemääragi magus.

Muutuva kehaga, alakarboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapu-HAPU-MAGUSA buketiga nii ja naa rüübe. Noh see et õllefaktor on sisuliselt 0, sellega ei üllata kedagi. Kuid täna füüsali kasutamisele ei täida see jook ka gelaatolikku kreemist ootust ning jääb pigem sellise kummalise friigiliku katsetuse nurka. Põnev? Jah seda küll. Aga ilmselt on füüsali mittekasutamiseks õlledes häid põhjuseid :)
---
paar tükk saada
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment