Thursday, December 7, 2023

Õllenaut - Inkognito Baltic Porter American Oak Aged

Inkognito Baltic Porter American Oak Aged (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Porter - Baltic" ja hinnang 3,82 punkti.

Tootjainfo: "IBU 25"

Väike lihtne pudel, silt lahedalt minimalistlik ja pidulik. Sõrmepaksune vahukiht on kohvilik ja üsna püsiv. Õlle värvus - helklevalt süüüübiv-sügavalt punane. Aroomis moodustavad mõnusa paari veidi tolmune tammine karmus ja baltiporterlik magus kreemisus.

Esmamekk on keskmisest raskema kahaga ja mõru-magus ning röstine. Keskmaitse - tammetolmune, veidi metalne ning hapukas-magus. Lõppmaitses tugevneb nii metalne tunnetus kui röstine raskus. Järelmekis pargib tamm veidi liiga tugevalt, kuid magus-kreemine-karamelline-sametine balti porter suudab selle peaaegu et ohjes hoida.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, mõru-magus-hapukas-mõru-vürtsikas-soe-mõru-hapukas-magusa buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Tamme kasutamisel kipub Õllenaut mõnikord liiale minema, liiga peene faktuuriga laast ja selle tolmune karedus kipub muid maitseid enda alla matma ... see siin on sellise piiri peal, et on ootus, et umbes aastaga võiks see kraam muutuda imeilusaks.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment