Tuesday, December 19, 2023

De Molen - Dag & Dauw

Dag & Dauw (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Flavored" ja hinnang 94 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Fruited" ja IPA - Fruited

Tootjainfo: "Highly refreshing IPA because of it's light fruity sourness from Bergamot fruit and nice bitterness caused by a delicate balance of several American hop varieties (Chinook bitter hop, cascade, columbus,amarillo dry hop). Flavor indication: Citrus, floral, light grassy.
IBU 54"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Kollakas vaht täidab pool klaasist ja püsib vägagi kaua, haakudes kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž. Aroom - ooojaaa, bergamot on siin vägagi selgelt tunda!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse - aromaatne, omamoodi vänge ja apelsinikooreõline ja mõru-hapukas, veidi keelt sakutav. Lõppmaitse - rõhutatult pomerantsine, mõruapelsinine ja veidi agressiivne. Järelmekk - võimsalt mõru-magus, nina ja kõrvu sissepoole sikutav, otsmikukortse siluv ja loodusvägine.

ÜLEVÕLLIKAS. Bergamot ehk pomerants on üks võimas tegelane, millega on lihtne üle võlli minna. Siin on ilmutatud suurepärast kunsti jääda täpselt viimasele piirile pidama
----
mõni pudel saada
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment