Friday, December 8, 2023

Õllenaut - Inkognito Oaked American Double IPA

Inkognito Oaked American Double IPA (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd stiilimääratlus "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 3,8 punkti.

Tootjainfo: "IBU 90"

Väike lihtne pudel, silt lahedalt minimalistlik ja pidulik. ERITI lahe on aga see kirjeldus sildil, mille kohaselt kuni teatud hetkeni on see jook DIPA, peale seda aga "american barley wine" - sest no see on tõepoolest asjade kulg :)

Kollakas vaht täidab pool klaasist ja püsib kaua, haakudes ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakas merevaik. Aroom on mõrkjas-magus, pihlakane, veidi vaigune ja karamelline.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - hapukas-mõru ja karamellise-barbarissise fooniga. Lõppmaitses viskab üllatavalt sisse midagi koffilikku/toffeelikku, ehkki üldmulje on puiduselt mõrkjas. Järelmekk - magus-mõru, jällegi pihlakane, pihlaliköörine, pisut pähkline ja keelekülgi kuivatav

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, mõru-magusakas-mõru-hapukas-magusa-mõru-vürtsikas-hapukas-mõru buketiga MÕNUS Friigikas. Kas ta IPA'na veenab? Nohhhhh nii ja naa, pigem on ta praegu "american strong ale" laadne. Kas temas võib saada aja jooksul tubli "american barley wine"? Jaa, see tundub ülimalt tõenäoline!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment