Sunday, August 30, 2015

Grand Cru


Grand Cru (des Rocs, Belgia) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratbeeri liigimääratlus: "belgian strong ale" ja hinnang 100 punkti!!! Tõsi küll, tootja ise on sildile kirjutanud: "belgian special brown ale"

Tootjainfo: "Abbaye des Rocs Grand Cru has a rich, complex fruit aroma of cherries, golden raisins, peaches, and assorted dried fruit, laced with honey and caramel. Smooth, rich flavors reminiscent of cherries dipped in caramel, finishing with notes of dried chocolate, roasted almonds, and a hint of molasses."

Väike lihtne pudel, üllatavalt tagasihoidlik sildikujundus ... ühevärvilist lahendust pole ma varem veel näinud sellistel õlledel! Kollakas vaht täidab pool klaasi ning on superpüsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne punakaspruun.

Arrrooom. Oi see paneb mõnust urisema ... või siis nurruma. Raskepoolne ja magusakas, roppumoodi rikkalt tuubil täis kuivatatud puuvilju, kõige taga hõbedaselt helisemas klaar hea vesi. Justkui oleks sattunud mägikloostrisse, kus kauget külalist pannakse istuma parima vaatega akna juurde, mille paokil hõlmade vahelt hoovab jahedat ja kõlisevat jahedat tuult. Poolkeldris asuvast köögist mulksub aga virsikute ja rosinatega hauduv leem ning küpseb puuviljakook.

Esmamekk on keskmise kehaga ja muljetavaldavalt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse elegantne käeliigutus katab su laua, kuhjates sellele troopiliste puuviljade kastmes küpsenud vutid, meega grillitud searibid ning kallates juurde klaasikese ploomiveini. Lõppmaitse keerab vürtsikama poole ette, tuues teise ringiga lauale ürdiliköörise ja mahlaselt nätske meekoogi, serveerides sinna kõrvale pitsikese benediktiini ja teise kümmelit. Järelmeki magus-tihe küllus pakub küllusliku pidusöögi lõpuks portveini, kallates seda lahke naeratuse saatel ilmselgelt pisut liiga palju. Noh ega siin polnud juba algusest peale kahtlustki - külalislahked mungad ei soovi et sa täna edasi reisiks ... võõraid satub nende juurde harva ja meeldiv vestlus jätkub kamina ees veel kaua.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Luksuslik MegaRüübe! Täiuslikult tasakaalus, rikkalik ja luksuslik, samas karge ja klaar. Oivalisuste oivalisus. 
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment