Sunday, August 2, 2015

Linnulaat

Linnulaat (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Liigimääratlus: saison.

Tootjainfo: "Maris Ottes, nisulinnased ja kaerahelbed. Humalad: Amarillo ja Galaxy. Pärm: Belle Saison. Pudelisse meega.
IBU 32"

Väike lihtne pudel, sildil vikerkaaretiivuline linnuke. Sentimeetripaksune erkvalge vahukiht kaob kiirel kohinal. Õlle värvus - kirkalt helekuldne.

Aroom on erksalt hapukas, meenutades sidrunimaitselisi klaaskomme ja isetehtud sidrunilimonaadi. Taamal hõljub aga mõrkjas murune värskus ning õrn magus nätsulõhn.

Esmamekk on keskmise kehaga ja säravalt hapukas. Keskmaitse paneb oma sirisevalt hapu olekuga lausa silmi kergelt kissitama, kuid mee magusakas taustahääl muudab elamuse tasakaalukamaks. Lõppmaitses asub domineerima mõrkjas pool, meenutades nüüd juba sidrunvääniku marju ja greibimahla. Järelmekk kaob ootamatult kiirelt leebeks hapukas-mõrkjaks värskuseks, mille taga hõljub õrna vinena taruvaigulik mõrkjas veniv toekus.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusaks-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga väga omanäoline kuid vaieldamatult hea rüübe. Klassikalisest saisonist liigub see Gambrinuse liigituse kohaselt pigem farmhouse poole, olleks mitte sädelevalt vürtsikas, vaid pigem toekalt maalähedane. Oi siia juurde sobiks mõni pehmem hallitusjuust otse oivaliselt!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment