Tuesday, August 18, 2015

La Blanche


La Blanche (Mont-Blanc, Prantsusmaa) pdl 0, 75 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "witbier" ja hinnang 28 punkti.

Tootjainfo: "Elegant, it combines a fine sparkle and a tangy citrus freshness with a specificity of Orange Curacao.
An elegant white beer in the soft wheat notes succeeds the tangy citrus and coriander.
FOOD PAIRINGS BEER
This beer is famous with:
The raw fish salad Oysters Fresh cheeses"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, sildil mägedest kerkiv jumalus, käes õlleklaas. Erkvalge kahesentimeetrine vahukiht on hõre ja kaob valjul kohinal kiirelt. Õlle värvus - piimjalt kollane. Aroomis domineerib vaigune koriander, selle all vaikne hapukas nisulinnas. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse magusus muutub banaaniseks, selle kõrvale tõuseb rosinaid ja kuivatatud virsikuid. Lõppmaitse toob lisaks veidikese hapukat valget veini ja näpuotsaga värskelt puruksuhmerdatud koriandriseemneid. Lõppmekk on tihkemapoolsem, magusakas-mõrkjas, väga meeldivalt karameljas ja mõnusalt õhetavalt vürtsikas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Väga meeldiva olekuga belgia tüüpi nisukas. RB hinne on seekord ebaõiglaselt madal, seesinast õlut võtaks veel teinekordki! Mõni pehmemat juustukest oleks tõesti siia oivaline kõrvale kaabata.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment