Wednesday, August 12, 2015

International Men of Mystery


International Men of Mystery (Amager / Beerbliotek, Taani / Rootsi) pdl 0,5 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA" ja hinnnag 83 punkti. Tõsi küll, tooja enda liigimääratlus kõlab: "passionfruit double IPA"

Tootjainfo: "English: Take an Australian, a New Zealander and a South African – a mysterious bunch, indeed – and have them start a brewery together… – in Gothenburg, Sweden. This sounds like a recipe for disaster, bordering on a regular meltdown. But the reality turned out quite differently. Perhaps because they threw a bit of Västra Götaland common sense into the mix, but whatever the reason, Beerbliotek has become one of the most successful new Swedish breweries. A success not founded on hype or hot air, but simply on the quality of their beer. We at Amager Bryghus were honored that these happy nutters felt like visiting us to brew a collaboration beer. The choice fell on something at least as exotic as Beerbliotek’s background. Let’s just call the result a different Double IPA.
Ingredienser: Vand. Bygmalt: Pilsner, Carapils. Sukker. Passionsfrugt. Humle: Columbus, Citra, Amarillo, Gær. US-ale "

Keskmist kasvu pudel, sildil ... eee ... no üks kummaline kamp :) Sentimeetrine erkvalge vahukiht on kiire kaduma. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane. 

Aroom ... oi see ajab nina krussi :) Magus-kirbe-võimas-mahlane, puuviljane ja vaigune, pisut teisest maailmast pärit lõhnasegu on ülevõllivänguse piiripeal, kuid nii niietult meeldivalt intensiivne, et pistad ikka ja jälle nina tagasi klaasi.

Esmamekk ... jeebus ... see on sihuke ... VÄGEV! Jõuliselt hapukas-magusakas, vürtsikas ja kriimu-kräämuline. Lollakas ja ebamaine.

Keskmaitse hapukas-magusakas vängus kruvib keele vasakusse suunurka ning väntsutab halastamatult. Sidrunikoor ja greibikontsentraat, vaigupomm ja apelsinigranaat. Ebanormaalne mandariin!

Lõppmekk sulab suus ... või sulatab su suu. Igatahes mahla nõrgub kõrvadest ja tilgub ninast. Ma küll ei tea mille mahla, kuid jeeeeeeeeeeeeeeerum kui palju seda on! Padajann ja padajänn. Iirum küll, mesasi see mu suuõõnes toimub?

Järelmaitse tatsab otsusekindlalt vasakule. Tuleb tagasi, võtab mahaununenud maitsenäsakeste korjused kaasa ja viib koos endaga. Tuleb taas ja istutab uued asemele. Keel on surnud, elagu keel! Krääks.

Raskepoolse kehaga ... või siiski mitte? Vähekese karboniseerunud, aga KUIKURJAMOODI KUIV! HapukaS-MaGusakAs-HAPUkas-vürtsikas-mÕÕRkjas-haPUka buketiga MEGATASANI HULLUMEELSUS! Igal kolmel võimalikul ja siis veel kahel võimatul moel ülevõllikas. Nomaeiteanoh. FRIIGIKAS. Lollakas. Ja jestas kui hea. Mahlane hullumaja.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment