Tuesday, August 25, 2015

Lehe esimene mõdu

Lehe esimene mõdu (Lehe, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6-7? %vol. Liigimääratlus: mõdu.

Tootjainfot ei ole ega tule, kuid Gambrinus tänab, et sai endale meikkimiseks 2011 aastal villitud pilootpruuli ühe viimastest pudelitest!

Silti kah pole, mis on kurb. Nagu pruulmeistrid ise seletasid - see oli aeg, kui nad arvasid, et tunnevad kõik oma tooted pudeli ja korgi järgi ära. ÕPPETUND! Isegi algaja pruulmeister peab ka oma esimesed katsetused sildistama, ükskõik kui lihtsalt ja lapsikult. AGA SILT OLGU IGAL ÕLLEL PEAL!!!

Vahtu sisuliselt ei tekigi ja see vähenegi kaob koheselt. Joogi värvus - kirkalt helekollane. Aroom on hapukas ja kuidagi vahajas ... sihuke kummaline segu, mida tahaks kohe kolm korda rohkem sisse hingata kui kopsumaht võimaldab. Puhas ravum.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse mõjub rõõmsalt ja päikeseliselt, kirkalt ja erksalt nagu lapsekäega joonistatud õnn: kuudisuurune kodu, mille kõrval puukõrgused vanemad ja kollase kolmnurkselt jäiga kleidi ja keppjalgadega tüdruk ... noh ja paberinurgas oranž päike, millel on erkpunane naerunägu. Kuut-kodu korstnast tuleb mõistagi suitsu. Aga see ei puutu hetkel asjasse. Ilus ju.

Järelmeki magus-mõrkjas  naerupall puksub suus ühest nurgast teise, kihistades totakalt ja pannes Gambrinuse vuntsid muheledes kerkima. Järelmekk on vürtsikas ja sutsakas, pisut purjus ja asjalikul ilmelt ukse vastu põrkav. Korduvalt põrkav. Purjus mesilane võib olla kolm korda asjalikum kui kaine kaaskodanik. Aga vat viljakus on küsitav. Kuid keda see praegu huvitab?

Keskmise kehaga, minimaalse karboniseeringuga ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka-vürtsikas-hapuka buketiga Napakalt rõõmus ÜBERRÜÜBE. Õlu ta pole, sest on mõdu. 100% meest tehtud mõdu. Ahjaa, vett ja pärmi kasutati ka. Ja päiksest. Palju päikest. Et saada pruuniks. Teiseks juuniks. Või siis 2015 aasta augustiks ja mitte pruuniks, aga sündusetult rõõmsaks.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment