Monday, August 31, 2015

Hitachino Nest Lager


Hitachino Nest Lager (Kiuchi, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: pilsner ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfot ei õnnestunud leida.

Väike õlakas reljeefkirjadega pudel, pruulikoja tüüpkujundus seekord kollakas-pruunides toonides. Valge sõrmepaksune vahukiht on vägagi püsiv. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom on linnaseline, kereglt tolmune, pirnide ja kaalika lõhnaga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, keelel mullidega mänglev ja pisut vürtsikas. Lõppmaitse on surisevalt intensiivne, mõrkjas-vürtsikas, kummaliselt köögiviljane ja naksakas. Järelmekk on mõrkjas, ei ... lausa kibekas ja samal ajal seda tasakaalustavalt magus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-kibeka buketiga Übertasandi rüübe. See Über tuleb nüüd seekord intensiivsuse ja põnevuse eest, ehkki pilsneri stiiliga jook väga ei haaku (kui siis ehk vaid vürtsikamate humalate poolest), pigem on see kummaline bitter. Kuid võimas ja üllatav igatahes. Vürtsikilu - vot see sobiks siia juurde küll!

---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment