Saturday, February 20, 2021

Arktika

Arktika (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Strong Ale - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - International" ja hinnang 3,27 punkti.

Tootjainfo: "Jääkarud ja hülged sind üksikul jääväljal aidata ei saa. Aga üks kosutav ja soojendav suutäis Arktika õlu annab külmas vajaliku laeungu energiat
IBU 20"

Väike lihtne pudel, sildil midagi jäist ja külma. Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - hmmmm - see on intensiivne ja omamoodi põnev, siin seguneks nagu kotitäis kibuvitsmarju, virsik ja mandel

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõru. Keskmaitse - mõrkjas-magus, mandariinide, apelsinikoore ja seedripuu segune. Lõppmaitse muutub hapukamaks, kuid mõru-magus põhi jääb siiski dominandiks, meenutades veidi west-coast stiilis IPAsid. Järelmekk - kuivatatud mandariinilõigud, kastetuna seedrimänni vaiku.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõru-magus-mõrkjas-hapukas-mõru-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Stiilimääratlust sellele õllele on üsna keeruline panna (lähim olekski RB poolt pandud "strong american ale), seega ka stiilipunktid jäävad ära. Joogina omaette kuulub see aga rubriiki: hmmmm, huvitav!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment