Monday, February 15, 2021

Elumesi

Elumesi (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 16 %vol.

Tootjainfo: "Melomel tüüpi mõdu, mis on pruulitud Pärnumaalt pärit ebaküdooniatega. Kõik suhkrud käärimiseks tulid MöMesi ökomeest. Sellest joogist tuleb päris hästi välja, mida see Põhjamaa sidrun teha suudab. No ta kohe on"

Väike kääniskorgiga pudel, tehniline sildike. Vahtu sisuliselt ei ole. Joogi värvus - vähese uduvinega helekollane.

Aroom - ooo see on huvitav! Esimese hooga meenutab see praskat :) Kui aga see esimene koht pealt ära hingata, siis tunned mõnusalt jõulist mee ja mõdu ja mesilasvaha lõhna.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja üsna jämedalt hapu ja magus ja võimas ja soe ja veidi isegi torkiv. Väggev värkkk!

Keskmaitse - uhhhh. Nii mõru kui hapu kui magusa osutid on korralikult üle punase piiri. Magus kohe lausa kaks korda üle piiri, aga need muud tahud on jämevõimsalt tasakaalustajad.

Lõppmaitse. Ebaküdoonia seemneid olete närinud? Novat siit saab selle tunde kätte küll - mõrkjas-parkiv ja veidi vänge. Ja muidugi megamõduline vundament selle all, mis lööb palged ja kaela kuumama.

Järelmekk - JÄME. See maitse on Kollane ja Jäme ja Võimas!

MEGAMÕDU. Kange, isane ja tervislik. No see lihtsalt peab tervislik olema, kuna see kraam on täis mee ja ebaküdoonia väge, puhastab verd ja annab jõudu!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment