Monday, February 8, 2021

Tripel Vision

Tripel Vision (Saku, Eesti). pdl 0,75 l. alc 7,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Belgian Tripel" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "See vasekarva belgian triple ale stiilis pruul on tõeline maitsete tulevärk. Kõige aluseks on spetsiifiline Belgia põritolu pärm ning kolmekordne kogus parimaid linnaseid.
Helelde käega on lisatud jõulisi Ameerika Amarillo, Chinook ja el Dorado humalaid, millest lendub meeldivaid puuviljaaroome ja mis jätavad õunase järelmaitse. Maitsespektrit laiendavad koriander, apelsinikoor ja veidike pruuni suhkrut"

See õlu algab pakendist rohkemgi kui enamik muid. Väga lahedalt tootja-toonides sakk-mustriga karp, uhke mitmeosaline sildindus, traatkinnisega kork-kork - kõik need loovad kõrged ootused. Teadmine, et seda kraami pole kuskil müügil ning tegu on vaid kinkepudelitega, suurendab väärtust veelgi. Asjaolu, et belgia tripel stiilis õllesid pole Eestis praktiliselt toodetud ning ka parimatel hobipruulidel võib see tegu kergelt untsu minna, muudab veelgi uudishimulikumaks. Tootja julgus minna klassikalisele stiililile kallale moodsas võtmes, mängides humalatega ja lisanditega - no kas teate, ootuste skaala on punases!

Kollaka varjundiga vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt virsiku- või merevaigukarva. Aroom - puhas belgia klassika: kuivatatud heledad puuviljad, kommisuhkur ja veidi teravama otsa estreid, mis on stiilile omaselt vürtsikad.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, keeleotsal kihelev ja karamelline. Keskmaitse - vürtsikas ja magus, karamelline ja heledate rosinate päikeseküllane. Lõppmaitse muutub hapukamaks, mahlasemaks ... ja samas ka puiduselt/koriandriselt mõrkjamaks, justkui lööks kõrgete tammepaneelidega seinte vahel saalis mängima fanfaaride kõlapilv. Järelmekk - vürtsikas, mõrkjas, karamelline, päkline, hurmaa, kuivatatud aprikooside, apelsinikoore ja väikese aniisise puudutusega.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Ausalt öeldes hüüaks praegu kõva häälega Saku õlletehase kiitust ja hõõruks väiketootjatele nina alla "näe suurtootja on teid üle trumbanud" ... aga tagasildil on väikeses kirjas, et Saku on vaid turundaja. Ehk siis tegemist on enda ehtimisega võõraste sulgedega ning tundmatu looma nahaga. Kahju, vana Gambrinus oli nii valmis juba kohalikku suurimat koda kiitma!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment