Sunday, February 7, 2021

Side Eyes

Side Eyes (Mikkeller Taani). pdl 0,33 l. alc 4,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang 57 punkti. Untappd ütleb "Pale Ale - American" ja 3,53 punkti

Tootjainfo: "A crisp and clean pale ale. Soft but full mouthfeel and nose with hints of citrus, mandarin and tropical fruits."

Väike lihtne pudel, sildil Mikkelleri tunnusrahvas. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on leebelt magusakas-mõrkjas ja apelsinine. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub suti mõrkjamaks, tuntavaks muutub Mikkelleri jaoks kohustuslike kaerahelveste pehmus. Lõppmaitse - mõrkjas-magus, tsitruseline ja kuivapoolne. Järelemekk - hapukas-mõrkjas ja meeldiva õrna vürtsise õhelusega.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Pale ale kui õllestiil loob ootused kergele, aga siiski maitsvale joogiõllele ... ja seda ta täpselt ongi! Ei mingit vau-efekti, aga väga hästi teostatud lihtne kraam.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment