Friday, February 26, 2021

Barrelyzed - Rum BA

Barrelyzed - Rum BA (Käbliku, Eesti) pdl 0,44 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 3,99

Tootjainfo: "Üle aasta tammevaadis küpsenud ja sellest kõik omapära välja imenud imperial stout, mille tugev röstisus, humala mõrudus ja alkoholi soojus sobivad ideaalselt kangetele ja karastunud õllesõpradele.
IBU 70"

Keskmist kasvu purk, sildil kottis silmaalustega käblik-lind :) Sõrmepaksune pruun vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. 

Aroom - melass, röst, puit, õrnalt suitsema läinud puit, kohvi, üleröstitud pähklid, karamell

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga (kuid kaugeltki mitte nii raske, kui kraadist ootaks), magus-mõrkjas, röstine ja keeleotsa kuumutav.

Keskmaitse muutub täidlasemaks, sametisemaks, karamelliseerunud koorevenise, röstpähklite, kõrbenud rosinate ja tumeda rummi iseloomuliku puudutusega.

Lõppmaitse - kaneel ... kõrbemaminemise äärel olev kaneelisaiakese karamelliseerunud serv. Ülekuivatatud rosinad. 

Järelmekk. Rohmakas. Vaniljene. Kõrbenud kondenspiim. Kõrbenud lusikaga segatud melass.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magus-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga Rohmakas, aga siiski omamoodi võluv rüübe. Alkohol on üsna korralikult puuri aetud, kuid see rohmakus tuleb mitte kangusest, vaid kõrbenud puidusest tuhmusest. Rummi on küll kenasti aroomis, kuid maitses upub see ülemäärase röstimõru taha üsna ära.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment