Friday, February 5, 2021

Respiraator

Respiraatorc(Käbliku, Eesti) pdl 0,44 l. alc 8,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Doppelbock", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Bock - Doppelbock" ja hinnang 3,71

Tootjainfo: "Vanarahvas on öelnud: "Kus häda kõige suurem, seal abi kõige vähem". Ei kaitse aluspüksid suure häda eest jalas, veel vähem siis näo ees. Samas on see parem kui mittemidagi.
IBU 25"

Keskmist kasvu purk, sildil ... ummm ... pikantse näomaskiga molu:) Tumekollane vaht täidab 80% klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kerge uduvinega kuldpunane. 

Aroom on ... eee ... kentsakas, magus, suhkrune, veidi metalne ja karamelline, omamoodi käärinud/roiskunud luuviljaliste puudutusega ja segatud millegi meditsiinilisega. Võibolla mõne vanaproa kummut võiks niimoodi lõhnata, kus on koos kommid, kauaks kapinurka ununenud kauss kuivatatud puuviljadega ja ühtlasi ka ravimid?

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - puidune, pähkline, magus ja veidi kaneeline. Lõppmaitse - vaskne suhkrutoos, mille sees on kadakapuust lusikas ... kummaline segu, mida ei oska küll siduda bocki õllestiiliga, kuid selles on oma võlu. Järelmekk - karamelliseerunud suhkrusiirup pihlakatega.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga nii ja naa rüübe. Joogina omaette on see kraam ju isegi omaette võluv, ainult et bocki kui õllestiiliga on puutumus üsna kaduvväike. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment