Thursday, February 25, 2021

Nephente

Nephente (Tanker, Eesti) pdl 0,44 l. alc 5,3 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Grisette" ja hinnang 3,56 punkti

Tootjainfo: "Kyrö Gin Barrel Aged Grisette
IBU 27"

Keskmist kasvu purk, sildil kurgirohu õied. Pöidlapaksune erkvalge vahukiht on hõre ja koab kiirelt. Õlle värvus - kirkalt helekollane. 

Aroom on jube huvitavalt värske, roheline ja värske - seda ei oskaks siduda ei belgiapärase pärmiga ega džinniga, kuid pikalt ja uurivalt nuhutamist vääriline on see ikkagi.

Esmamekk on kerge kehaga ja magus-hapukas, veidi puidune ja vaigune. Keskmaitse võtab veelgi magusama hoiaku, meenutades pärnaõisi, mett ja veidi ka mõdu. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, kuiv ja nüüd juba ka üsna kenasti kenasti kadakane. Järelmekk annab nüüdseks selgelt välja ka selle belgia õllede nurga, kuhu kogunevad saison, farmhouse ja grisette - magus ja puuviljane, mõnusa vürtsise kõhinaga.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Värskendav ja intrigeeriv, kindlasti meeldejääv ja kõnevääriline - lahjade õllede panemine kange alkoholi vaati on alati põnev, sest tulemus pole eriti ette-ennustatad (erinevalt nt burboonivaadis küpsevast imp.stoudist). Julge samm ja väärt tulemus!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment