Monday, February 8, 2021

Henry Gose Lightly

Henry Gose Lightly (Mikkeller Taani). prk 0,33 l. alc 0,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Low / No Alcohol Beer - Pale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Non-Alcoholic Beer" ja 3,53 punkti

Tootjainfo: "Non-alcoholic gose style ale"

Väike purk, sildil kaanib higistav Mikkelleri-mees juua. Erkvalge pöidlajämedune vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on hapukas, keefiri, hapnenud kasemahla ja soola nootidega.

Esmamekk on kerge kehaga, aga siiski mitte üldse vesine (Mikkeller ja tema kaerahelbed, eksole!) ja hapukas. Keskmaitse muutub tugevamalt hapuks, rabarberi ja kiivi taoliseks. Lõppmaitse lisab tuntavat kaerahelveste pehmust ja magusat nooti. Järelmekk on veidi mõrkjam, kuiv ja hapu, seekord ehk valgete sõstrate taoline.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe! Ausalt öeldes võiks idee kui sellise - alkovaba gose - eest anda välja ka "mega"tiitli, kuid teostus jätab soola osas väga kõvasti vajaka ... sool on küll lõhnas, kuid maitses vaid aimamisi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment