Tuesday, February 2, 2021

Horse Rider

Horse Rider ( Naparbier / Põhjala) pdl 0,33 l. alc 10,1 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Porter - Baltic" ja 99 punkti. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja 4,01 punkti

Tootjainfo: "Baltic porter made in collaboration with our good friends & stars of the style @pohjalabeer."

Väike lihtne pudel, sildil on ... eee ... hobuse seljas ratsutav hobune? Mustjaspruun sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - must! No täitsa must kohe :)

Aroom on röstine, kohvine, mõrkjas ja hapukas. Puidune ja raskepärane. Veidi suitsune. Söestumise äärele kuumutatud puidu taoline.

Esmamekk on raske ja mõrkjas-magus, veidi alkoholikirbene ja rohmakas. Keskmaitse - kõrbenud algusega, siis aga lihtsalt korralikult küpsenud stritslikooriku taoline. Sihuke koorik, kus on šokolaad kinni kõrbenud ja rosinad samamoodi mustaks tõmbunud.

Lõppmaitse - röstine, ploomine, kardemoni ja nelgi nootidega. Tsipa ehk agressiivne, kuid ikkagi meeldiv. Järelmekk muutub magus-hapuks, kuivatatud ploomide ja kaneeliküpsiste meenutusega.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Väga korralik imp.balti porter ... aga omasuguste reast ta väga kaugele välja ka ei astu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment