Tuesday, February 9, 2021

Cheesecake Island

Cheesecake Island (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liiimääratlus: "Flavored - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja hinnang 3,98 punkti.

Tootjainfo: "An Imperial Baltic Porter inspired by cheesecake - brewed with lemon zest, lactose and vanilla"

Väike lihtne pudel, sildil ... laialitõmmatud koogitükk? Tumepruun vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - meeletumust. 

Aroom. Opppalllaaaaaa. Seda aroomi on PALJU! Amaretto. Kohvi amarettoga. Mandlikreem. Halvaa. Halvaakohvi?

Esmamekk on raske ja magus. Mitte lihtsalt magus, vaid huvitavalt magus. Mandli ja apelsini ristand.

Keskmaitse - vau. See on fenomenaalselt maitsetihe. Ja magus. Aga eelkõige siiski maitsetihendatult tihkelt tihe. Kui te nüüd aru saite, mis ma öelda tahtsin. Kaneeli, tiramisu, mandli, mandariinitsukaadi kukaltnikastav kulminatsioon.

Lõppmaitse. Õhhhh. Mandlisiirupiga kohvisiirup. Apelsin ja laim üritavad siin tekki enda peale tõmmata, aga kohvi on kõvem. Sest kohvil on suhkrut rohkem.

Järelmekk. Kakaoliköör sidruni-kreemiga. Veniv, viskoosne, õline ... ja samas nii meeletult meelitav, et võtaks kasvõi 20 grammi veel.

Ülevõllikas. Hurjutamistväärivalt magus. Samas nii kuradima maitsetihe, et lahjendatult 1:10 vahekorras oleks see ikkagi veel väga muljetavaldav. Dessertõlu selle pool-kriminaalses piireületavuses.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment