Wednesday, February 3, 2021

Black Jam (Cellar Series)

Black Jam (Cellar Series) (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,9 %vol. Ratebeeri liiimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja hinnang 4,44 punkti.

Tootjainfo: "Külluslik ja moosine kange Balti porter, laagerdatud šerri- ja burboonivaatides"

Väike lihtne pudel ja vahakael, sildil nõrguv erkpunane moos? Vähene mustjaspruun vaht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - lõputu-must. 

Aroom. Röst ja burboon. See on ju imekena kombo - rösti hapukas-mõrkjus ja burbooni vaniljene magusus.

Esmamekk on raske. Noh ikka kohe mõnusalt raske ja soe. Ehk ka alkoholine ... aga see on sellisel piiripealsel tasemel, et juba hammustab, aga veel ei häiri

Keskmaitse. Ploom. Ei - šerri! On jah päris šerri, see mida lõhnas polnud, kuid nüüd maitses on. Ja kohe mõnusalt on. Kuivalt ja puiduselt. Magus ja ploomine. 

Lõppmaitse. Õline, sametine, viskoosne ja mõtlik. Mitte tõtlik, vaid mõtlik, ponimajete? Sihuke aeglasele oleskelule kutsuv. Väikesele klaasikesele, vaiksele jutukesele, headele lõhnadele ja mõtetele. 

Järelmekk. Raske, vaskne, metalne, raudne. Kuiv ja sametine ühekorraga. Tamme nii et tapab. Alkoholi nii ... kõditab. Mõnuga. 

SUPERMEGA! Kolmekihiline elamus. Kogemist, järelemõtlemist, võrdlemist ja kirjeldamist soosiv kraam. Seda raskepärast nestet võiks suurepäraselt pakkuda pika dinee lõpuks portveiniklaasikestest. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment