Wednesday, September 15, 2021

100 Ekuanot

100 Ekuanot (O/O, Rootsi) prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,73 punkti.

Tootjainfot pole leida.

Keskmist kasvu purk, pruulikojale omaselt erakordselt mittemidagiütlev sildikujundus. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasist, kaob küll ruttu, kuid haakub ka pisut klaasiseintele. Õlle värvus - mehuselt kollane. 

Aroom. Ohhhhsasinine humalasitikas! See on VÄRSKUS! Vaigune ja kõditav humalavärskus. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse lööb keelekülgedel vaiguselt nurru ja mängib pehmelt hapukate toonidega. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, vaigune ja raudrohune. Järelmekk - pehmelt mõru-hapukas ja õrnalt vürtsikas.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõru-magusakas-hapukas-magus-mõru-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. Aroom lööb humalavärskusega lati niiiii kõrgele, et maitse loksub selle all kaks korda väetimana. Ei, ega ta pole vana ega väsinud ega midagi ..., vastupidi, värske ja meeldiv, lihtsalt lõhn säras nõnnapalju võimsamalt kui maitse seda suudab!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment