Friday, September 3, 2021

Salty Sourpuss: Carrot & Ginger

Salty Sourpuss: Carrot & Ginger (Hop Hooligans, Rumeenia) prk 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Gose" ja hinnang 3,68 punkti.

Tootjainfo: "Water, Extra Pale, Flaked oats, Malted oats, Wheat malt, Carrot juice, Ginger, Dextrose, Hops (Hallertau Mittlefrueh), Yeast, Lactobacillus PlantarumBe wary this season. There’s no telling what the night breeze might bring in through the window.
If misfortune has you in its sights, you might be receiving a surprise visit from a rather grim, dark figure that you’ll find paws deep into your bag of veggies."

Keskmist kasvu purk, sildil piraat-jänes :) Vaht kaob kohe ja jäägitult. Õlle värvus - kergelt hämuselt kollane. Aroom on mõnusalt, ehedalt ja soojalt ingverine, magus foon selle taga võib vabalt porgandist olla, kuid ilma teadmata seda ilmselt ei pakuks. Vaiksel nuuskimisel on ka soolakas noot täiesti selgelt tunda.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapu ning soolane, ingver asub kenasti keeleotsa kõditama. Keskmaitse - magus, kuiv, soolane ja ingverine, üsna jõuline ja samas naeratamapanev. 

Lõppmaitse - keelel kihisev, torkiv ja naerukihistav nagu päikesejänku. Issver-sussver, kui kenasti sobib ingver gose sisse! 

Järelmekk - vürtsikas, õhetav, naerust ja naljast pakatav, üliväga elusolev ja naudingutpakkuvalt soe.

MEGA! Jubekolelahe mõte! Rohkem ingverigosesid, julgeid ja erinevaid! Kes eesti kodadest võtab esimesena teha ingveri-gosed? Näiteks ketside ja kaktustega? :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment