Sunday, September 19, 2021

Wieze

Wieze (Brabandere, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Tripel" ja hinnang 37 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Tripel" ja hinnang 3,48 punkti.

Tootjainfot pole leida.

Väike lihtne pudel, sildil retrolik kombo kelnerist ja õlleklaasist. Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on leebelt "üld-belgialik", kommisuhkrune ja magus-mõrkjas, triple-tüüpi õlledele omane vürtsikus on olemas, ent nõrgapoolne.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magus ning karamelline. Keskmaitse - vürtsikas, koriandrine, kuivatatud virsikute ja kõrbemise äärele karamelliseerunud kommisuhkru taoline. Lõppmaitse - mõrkjas-magus, hapuka kuivatatud kreekide omapärase fooniga, puidune ja vürtsikas. Järelmekk on magus, karamelline, kommisuhkrune, kaneeli ja koriandri nootidega, mõrkjalt puidune ja keelel vaikselt vürtsikalt kihisev.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõrkjas-magusa-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusa-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Üsna kena belglane, täites ära kõik triple-õllele pandud ootused, olles küll tavapärasest mõrkjam, aga ka ilma mingit otseste puuduste või vigadeta
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment