Monday, September 6, 2021

Citrona

Citrona (Tallinn, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,6 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 3,28 punkti

Tootjainfo: "Double dry hopped American IPA with loads of Citra hops. This beer has strong and refreshing citrusy aroma with notes of lime, pomelo and grapefruit.
IBU 38"

Väike lihtne pudel, sidlil apelsinimaskiga kodanik. Kollane sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - õrna uduvinega tumeoranž. Aroom on mõrkjas ja greibikoorene.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas-mõru. Keskmaitse viskab sisse ivikese karamelli, kuid jätkab peamiselt mõrul lainel. Lõppmaitse - puidune, kareda- ja kuivapoolne, mõru ja õrnalt pärmine. Järelmekk annab korraks jälle märku magusamast karamellisest  poolest ja lõpetab õrna vürtsise õhetusega.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõru-magusakas-mõru-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Kraadi mõttes jääks see jook küll pigem session IPAde kilda, kuid korralik ja isegi rohmakas mõrudus tõstab joogi maitsepildi mõttes pigem lihtsate, kuid arvestavate IPA'de hulka.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment