Monday, September 27, 2021

The Devil

The Devil (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - International" ja hinnang 3,53.

Tootjainfo: "West coast IPA with African Queen and Citra hops
IBU 65"

Väike purk, pruulikoja tunnus-tilk seekord sujuv-roosal foonil. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist, püsides korralikult ja haakudes superpüsiva linikuna klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt sügavkuldne. 

Aroom - ohhh. See lõhn teeb humalapai. Sellise karmivõitu ja koreda pai nagu töömehe kämmal, aga sa oskad seda hinnata juhul kui oled humalatööga sina peal. Vaiguse ja puiduse humalateoga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja lõhnaga võrreldes üllatavalt leebelt mõrkjas. Keskmaitses mõru pool tugevneb, sellele lisandub hapukat marjast haput. Lõppmaitse teiseneb karmimaks, puiduseks mõruks, mis vaiguse rõngana surub keelekülgi kaardu. Järelmeki ajal ilmub koredas-rohmakas  peopesas ka veid magusamaid külmavõetud pihlakaid, mis maitsepilti veidi tasakaalustavad.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletig, mõrkjas-mõru-hapukas-mõru-vürtsikas-magusakas-mõru buketiga ÜBERtaseme rüübe, mis on mõneti juba ka üle võlli. Westcoasterid peavadki olema puiduselt-vaiguselt mõrud ja selles osas on kõik isegi "mega"-vääriline, kuid selle stiili juurde kuulub ka veidi tasakaalustavat karamelli, mida siin pole, mõru on dominant. Aga mine tea, võib-olla kuu-kahe pärast, kui humala esmane värskus taandub, tasakaalustub ka maitsepilt.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment