Friday, September 10, 2021

Äike

Äike (Põhjala, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Gose" ja hinnang 3,84 punkti.

Tootjainfo: "An Imperial gose brewed with quince & Thai basil"

Väike purk, sildil trükivärvilaigud veepinnal. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - õrna uduvinega heledapoolselt kollane. Aroomis on nii ebaküdoonia haput kui ka mingit mõrkjat eeterlikkust, mida saab ilmselt siis tai basiilikule omistada ... kuid kuna toda taime pole näppinud, siis on väga keeruline ka seda kokkulangevust hinnata. 

Esmamekk on keskmisest raskem kehaga ja hapu ning magus ... kuid eelkõige siiski hapu. Keskmaitses tuleb magushapust kaisust välja ka soolakamat kuivust ning vähest vürtsikat soojust. Lõppmaitse üllatab suhteliselt kerge suutunnetusega, mis meenutab kreegikompotti, midagi alõtša sarnast. Järelmekk on ühekorraga nii küpsete kollaste ploomide magus kui ka kreekide hapu.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, hapu-magus-hapukas-mõrkjas-magus-hapu buketiga ÜBERTASEME rüübe. Imperial gosed on alati ühed võluvad tegelased, kuid siin on esiteks kõvasti puudu soolast ning teiseks ebaküdoonia kasutamine on liiga turvaline variant, kus ühe hapu asja sisse pannakse teine hapu asi ... kokku on tulemus küll intensiivne, kuid mitte avastamisrõõmu pakkuv. Lubatud basiilik jääb üldse aga ainult lõhna tasandile, omamata maitses hääleõigust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment